Werkbezoek Cees Bijl en Statenfractie Toolbox Emmen

17 oktober 2018, van 16:00 tot 19:00

PvdA Drenthe bezoekt Toolbox in Emmen: kansen door sociaal ondernemerschap

Op woensdag 17 oktober leggen lijstrekker/gedeputeerde Cees Bijl en de statenfractie van de PvdA in Drenthe een werkbezoek af aan Toolbox in Emmen. Deze onderneming is gevestigd in de oude dierentuin. Het thema werkgelegenheid en sociaal ondernemen staat tijdens dit werkbezoek centraal.  

PvdA-Statenlid Rudolf Bosch licht toe: ‘De PvdA staat voor meer banen, eerlijk werk voor iedereen en een inkomen uit werk dat loont. Voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en waarin ruimte is voor innovatie. Vanwege de vraagstukken rondom werkgelegenheid die met name in Zuid-Oost-Drenthe nog de nodige aandacht vragen, bezoeken we een aansprekend initiatief in deze regio, waarbij sociaal ondernemerschap mensen kansen biedt hun ideeën om te zetten in tastbare resultaten. Zij ontwikkelen daarmee hun talenten.’ Het werkbezoek vindt niet toevallig plaats op 17 oktober, de dag die internationaal ‘social impact day’ is.

Toolbox, gevestigd in de oude dierentuin in Emmen, is een initiatief van Adriaan Pals en biedt een werkplaats, ontmoetingsplek en de apparatuur voor technische en creatieve mensen om nieuwe ideeën en producten te ontwikkelen. ‘Bij Toolbox staat sociaal ondernemen voorop. Het is een broedplaats voor innovatie, en biedt tevens mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun eigen ideeën en zelf bedachte concepten te verwezenlijken. Zo kunnen bijvoorbeeld jongeren een zelfbedacht product ontwikkelen en een start-up realiseren, maar ook hobbyisten kunnen er terecht. Ideeën en vaardigheden worden uitgewisseld. Ook is er plaats voor het organiseren van cursussen en workshops.’

Na een rondleiding en een aantal gesprekken met mensen die in Toolbox hun ideeën vormgeven, vertelt Adriaan Pals over zijn project. Hierna gaat Herman Blom, lector onderzoek bij Stenden Hogeschool in Emmen, in op de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en het belang daarvan voor het vinden van een baan. Voor het werkbezoek zijn ook de PvdA-gemeenteraadsleden en wethouders uit de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Hardenberg uitgenodigd. Het werkbezoek is georganiseerd door de PvdA-Statenleden Rudolf Bosch en Michel Berends.