Bij het overlijden van Marko Slangewal

Door Jacob Bruintjes op 4 december 2018

Zondagavond kort voor het naar bed gaan controleerde ik nog even mijn mail en was vervolgens klaarwakker. Daar stond het schokkende bericht van Joop Slomp dat Marko Slangewal geheel onverwacht was overleden.

Marko was voorzitter van de PvdA afdeling Coevorden. In die hoedanigheid kwam ik hem regelmatig tegen. Hij was een authentieke sociaal-democraat waarin je ook altijd de opbouwwerker herkende. Eind verleden jaar had ik een lang gesprek met hem over zijn plannen en ideeën. Met gedrevenheid en enthousiasme vertelde hij over het betrekken van jongeren bij de politiek en over het idee om een Relus ter Beeklezing te organiseren. Hij vertelde niet alleen over wat hij wilde, maar vroeg ook om suggesties. Onderwerp van gesprek was natuurlijk ook hoe de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen een goed resultaat kon behalen. En Marko had niet alleen ideeën, hij was ook iemand die aan de slag ging met de uitvoering van die ideeën.

We zijn een jaar verder, de jeugd in Coevorden is daadwerkelijk meer bij de politiek betrokken, de Relus ter Beeklezing was met sprekers als Wim Kok en Bernard Wientjes een succes, de PvdA deed het in Coevorden prima bij de gemeenteraadsverkiezingen. Allemaal ook dankzij een bijdrage van Marko. Maar Marko is er niet meer. Wat een verlies. Hij zal erg gemist worden, natuurlijk door zijn naaste omgeving maar ook door de PvdA. Namens het gewestelijk bestuur wens ik allen die zich bij Marko betrokken voelden veel sterkte.

Jacob Bruintjes voorzitter gewest Drenthe

Jacob Bruintjes

Jacob Bruintjes

Woonplaats: Borger Krijgt energie van: Mensen die iets voor een ander over hebben Sterk in: Het verbinden van mensen met elkaar op basis van inhoud, vertrouwen en een scheutje humor. In de politiek door: De passie en gedrevenheid van Joop den Uyl en van mijn nicht Fokje (zij was gemeenteraadslid in Oude Pekela en maakte

Meer over Jacob Bruintjes