Door op 21 september 2016

Centrum van Emmen: aanwinst voor Drenthe!

Tijdens de Statenvergadering van 28 september staat de vernieuwing van het centrum van Emmen op de agenda. Vijf jaar is de operatie inmiddels aan de gang. Ons Statenlid Ronald Koch is enthousiast over de voortgang en de indrukwekkende resultaten: hij kent Emmen niet meer terug.

De vernieuwing van het centrum van Emmen heeft de projectnaam IGO Atalanta meegekregen. Bewoners zullen het programma zo niet kennen, maar zo staat het nu eenmaal onder de beleidsmakers bekend. De bewoners en bezoekers van Emmen zien vooral wat er is bereikt – en dat is heel veel. In vijf jaar tijd is het grootste deel van het programma gerealiseerd. Wildlands is open en, heel belangrijk, is succesvol. De Hondsrugtunnel ligt er, de pleinen en boulevards zijn opgeleverd en het Atlastheater gaat in oktober open.

En wat is het allemaal mooi geworden! Ik ken zelf Emmen niet meer terug. Het is goed dat we toentertijd als provincie Drenthe hebben durven meedromen met de gemeente Emmen. Vriend en vijand zijn onder de indruk van wat er tot nu toe is gerealiseerd, de uitvoering van het Atalantaprogramma bewijst we dat hier in Drenthe in staat zijn tot grootse dingen.

De ambitie van het programma had ook betrekking op versterking van de sociaal-economische structuur van Emmen en dat is ons inziens gelukt. Kijk naar de gerealiseerde incidentele en hopelijk structurele werkgelegenheid, direct en indirect: er zijn mensen aan het werk gekomen en gebleven door dit programma. Ook de doelen op het gebied van duurzaamheid en stedelijke kwaliteit hebben wat onze fractie betreft een goede invulling gekregen. Wij vinden het ook bijzonder knap dat de projecten zijn en worden gerealiseerd binnen het beschikbare budget en binnen de opgestelde planning.

Tot slot onze complimenten voor het uitgebrachte boekje ‘Vijf jaar IGO Atalanta’, een mooi naslagwerk!

 

DSC_0241