Door Hendrikus Loof op 14 december 2016

FOC-plan afgevoerd van de agenda, Assen aan zet

Het was – na alle verhitte discussies afgelopen maanden – een bijzonder einde aan het agendapunt ‘FOC’. Het werd maandag 12 december van de agenda gehaald door de initiatiefnemers. In het Drents Parlement stond ons Statenlid Hendrikus Loof stil bij de nieuwe situatie.

Hendrikus Loof wilde nog wel even flink vlammen om de andere fracties van het PvdA-standpunt te overtuigen. Maar dat hoefde dus niet meer. In plaats daarvan maakte hij nu maar een kerstverhaal, over de hazen rond het TT-circuit. Lees hier zijn verhaal terug: 20161214-bijdrage-foc-hendrikus-loof.

De enige echte winst van de hele FOC-discussie is het Binnenstadsfonds dat de komende tijd wordt opgericht en waarmee de Drentse binnensteden een impuls krijgen. Hoe het met de plannen rondom het TT-circuit verder gaat: daar is de gemeente Assen nu weer aan zet. Eventuele nieuwe plannen zal de PvdA-fractie opnieuw toetsen aan de provinciale beleidskaders en afwegen op ruimtelijke en economische gronden.

 

 

Hendrikus Loof

Hendrikus Loof

Mooiste plek in Drenthe? Bij Kralo rechtsaf… Word blij van… Het voorjaar. In de politiek door? Brede interesse in mens & samenleving en door Joop den Uyl. Morgen invoeren! Verstandige klimaatmaatregelen waar ook de mensen met een smalle beurs van profiteren. Mijn favoriete artiest Neil Young & Crazy Horse. Eerlijke politiek is… Goed luisteren, helder

Meer over Hendrikus Loof