15 november 2014

Mark Tuit voert PvdA lijst Reest en Wieden aan

Het Gewestelijk bestuur van de PvdA Drenthe heeft de ontwerpkandidatenlijst voor de Waterschap verkiezingen in 2015 bekend gemaakt. De lijst wordt aangevoerd door de Hollandschevelder Mark Tuit. Op plek twee staat Wim Konter uit Vollenhove.

Tuit is een ervaren politicus. Hij heeft ruime (8 jaar) ervaring als raadslid en vicefractievoorzitter in de gemeenteraad van Hoogeveen. Vanuit zijn werk bij IVN Noord is hij betrokken bij natuur, duurzaamheid en waterzaken. Daarnaast is Tuit columnist voor de Hoogeveensche Courant.

Het gewestelijk bestuur is blij met de lijst. De waterschappen hebben een belangrijke rol in het waterbeheer, maar staan gevoelsmatig ver van ons af. Dat is ook terug te zien in het aantal kandidaten dat zich heeft aangemeld voor een functie in het waterschapsbestuur. Het bestuur is dan ook blij een mooie lijst te kunnen presenteren, met gemotiveerde kandidaten.

De lijst is opgesteld op advies van de kandidaatstellingscommissie. Het waterschap Reest en Wieden ligt in de provincies Drenthe en Overijssel. Op de lijst staan kandidaten uit beide provincies, en ook in de kandidaatstellingscommissie waren beide provincies vertegenwoordigd.

Op 11 december stelt de gewestelijke vergadering van de PvdA in Drenthe de kandidatenlijst voor het waterschap Reest en Wieden vast.

PvdA Drenthe kandidatenlijst 2015 waterschap Reest en Wieden