Door op 13 maart 2015

Minister Dijsselbloem bezoekt Roden en Norg

Minister Dijsselbloem (Financiën, PvdA) en PvdA-lijsttrekker Ard van der Tuuk zijn  op vrijdag 13 maart op werkbezoek in de gemeente Noordenveld. Het investeren in en het versterken van de regionale economie staan deze dag centraal.

Samen met de wethouders uit Noordenveld en Assen en PvdA-lijsttrekker Ard van der Tuuk is  minister Dijsselbloem aanwezig  bij de opening van de Health Hub in Roden. Dit is een samenwerking tussen onder andere medische technologiebedrijven en onderwijsinstellingen in Drenthe. Zowel studenten als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan innovatie op het gebied van medische technologie.

“De samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs is zeer succesvol”, zegt  Van der Tuuk. “Er wordt hier niet alleen werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een mbo-, hbo- of wo-opleiding, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen moet de kans op een goede baan hebben, dat staat aan de basis van het gedachtegoed van de PvdA.”

Onder leiding van wethouder Alex Wekema zullen Dijsselbloem en van der Tuuk vervolgens tijdens een rondetafelbijeenkomst in gesprek gaan met mensen uit het bedrijfsleven, de vakbeweging en de zorg uit Assen en Noordenveld. Onderwerpen die zij bespreken zijn het investeren in de lokale economie en het benutten van kansen op het gebied van werkgelegenheid en economische ontwikkeling in Noord-Nederland.

De dag wordt afgesloten in Café Zwaneveld, Oosteind 33 in Norg. Van 19.30 tot 20.30 uur is iedereen hier welkom om in gesprek te gaan met minister Dijsselbloem. Om 20.30 begint de pubquiz, waarbij de (politieke) kennis van de aanwezigen wordt getest. Teams (max. 5 personen) kunnen zich nog opgeven via Wietze de Wind (wimadewind@hotmail.com) of Jofien Brink (jofien.brink@planet.nl). Op de avond zelf kunnen teams zich ook inschrijven, individuele deelnemers kunnen op de avond zelf een team vormen.