Door Hendrikus Loof op 9 maart 2016

PvdA Drenthe ontsteld over inspraak windmolenparken

De Statenfractie van PvdA is geschrokken van de manier waarop het ministerie van EZ de inspraakbijeenkomsten wil organiseren voor de windmolenparken in het Mondengebied. De bewoners lijken daarbij de mond te worden gesnoerd. De fractie heeft vragen gesteld aan het college van GS.

 

 

De PvdA-Statenfractie heeft met grote verbazing kennisgenomen van de wijze waarop het Ministerie van EZ de inspraakbijeenkomsten in het Mondengebied wil organiseren, rond de ontwikkeling van windmolenparken. Uit perspublicaties blijkt dat het ministerie tal van drempels opwerpt om de bijeenkomsten eenvoudig en laagdrempelig te kunnen bezoeken. Zo is bepaald dat er slechts beperkt toegang wordt verleend en dat aanmelding vooraf nodig is. Er lijkt zelfs sprake van een verbod op mobiele telefoons tijdens de bijeenkomsten. Ook worden er geen bijeenkomsten gehouden in juist die dorpen die hier het meest mee te maken krijgen, zoals Gasselternijveenschemond, Nieuw-Buinen en Drouwenermond.

De PvdA vindt het een ernstige zaak dat inwoners van de provincie de mond lijken te worden gesnoerd, bij dit toch al beladen onderwerp. De Drentse Statenfractie roept het College van Gedeputeerde Staten dan ook op om het ministerie van EZ duidelijk te maken dat deze gang van zaken in de provincie niet wordt geaccepteerd. De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen aangeleverd bij het College. 

 

Hendrikus Loof

Hendrikus Loof

Mooiste plek in Drenthe? Bij Kralo rechtsaf… Word blij van… Het voorjaar. In de politiek door? Brede interesse in mens & samenleving en door Joop den Uyl. Morgen invoeren! Verstandige klimaatmaatregelen waar ook de mensen met een smalle beurs van profiteren. Mijn favoriete artiest Neil Young & Crazy Horse. Eerlijke politiek is… Goed luisteren, helder

Meer over Hendrikus Loof