Door Hendrikus Loof op 19 mei 2016

PvdA-fractie wil herstructureringsfonds Drentse binnensteden

Tijdens de commissievergadering van de Statencommissie Omgevingsbeleid (OGB) op 18 mei is Statenlid Hendrikus Loof namens de PvdA-fractie ingegaan op de vraag of de Omgevingsvisie van de provincie ruimte zou moeten bieden aan een eventueel te vestigen Factory Outlet Center (FOC) bij het TT-circuit van Assen. De mogelijke komst ervan heeft de afgelopen tijd de gemoederen in de Drentse samenleving aardig bezig gehouden.

De PvdA wil de Drentse economie stimuleren en ondernemers daarom ruimte bieden, werkgelegenheid creëren en de recreatiesector een impuls geven, zaken die met een FOC bereikt kunnen worden. Maar de PvdA ziet ook de problemen voor veel MKB-ers in de Drentse binnensteden; het MKB is en blijft van groot belang voor de economische structuur van Drenthe. De PvdA verbindt aan een eventueel ‘ja’ voor het aanpassen van de omgevingsvisie wel enkele voorwaarden, op gebied van duurzaamheid, maar ook het anticiperen op het herstructureren van de Drentse binnensteden (Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel). De Drentse gemeenten zullen daarbij ongetwijfeld de ondersteuning van de provincie kunnen gebruiken.

De PvdA-fractie deelt de zorgen over de ontwikkelingen in de Drentse binnensteden, die met toenemende leegstand te kampen hebben. Ondernemers én overheid zullen de handen ineen moeten slaan om deze problematiek aan te pakken. De fractie is echter van mening dat dit een grotendeels aparte ontwikkeling is, die al enkele jaren herkenbaar is zonder dat er van een FOC sprake is. Om deze leegstand aan te pakken zou er volgens de PvdA-fractie een herstructureringsfonds moeten komen om de problemen van de Drentse binnensteden aan te pakken.

Wilt u de volledige bijdrage van Hendrikus zien? Kijk hier zijn bijdrage terug.

Hendrikus Loof

Hendrikus Loof

Mooiste plek in Drenthe? Bij Kralo rechtsaf… Word blij van… Het voorjaar. In de politiek door? Brede interesse in mens & samenleving en door Joop den Uyl. Morgen invoeren! Verstandige klimaatmaatregelen waar ook de mensen met een smalle beurs van profiteren. Mijn favoriete artiest Neil Young & Crazy Horse. Eerlijke politiek is… Goed luisteren, helder

Meer over Hendrikus Loof