Door Peter Zwiers op 29 november 2014

PvdA helpt sportverenigingen energiekosten te verlagen

Exloo – De eerste bijeenkomst Sport & Duurzaamheid van de PvdA-Statenfractie in Drenthe werd druk bezocht. Ongeveer dertig sportverenigingen uit de gemeenten Aa & Hunze, Borger-Odoorn en Emmen kwamen 20 november naar de kantine van VV HOC om zich te laten informeren over de mogelijkheden hun energielasten te verlagen via duurzame oplossingen.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk benadrukte het belang van sportverenigingen voor dorpen en wijken. Hij steunt dan ook graag het initiatief van de PvdA Statenfractie.

PvdA-Statenlid Peter Zwiers is de drijvende kracht achter de actie. Hij heeft zich ten doel gesteld dat in 2015 minstens 50 verenigingen een lagere energierekening hebben dan in 2014.

Een aantal organisaties zegde spontaan medewerking toe en gaf een presentatie tijdens de eerste Sport & Duurzaamheid bijeenkomst.

Allereerst hield voetvalvereniging Achilles 1894 een praktisch verhaal over hun aanpak. Zij hebben de afgelopen jaren hun energieverbruik drastisch naar beneden gekregen met slimme maatregelen. Vervolgens hielden de Natuur- en Milieufederatie een presentatie. Zij kunnen vanuit het Energieloket ondersteuning bieden. Tot slot vertelde de Drentse Energie Organisatie over de financieringsmogelijkheden voor duurzame maatregelen. Sport Drenthe was ook aanwezig en wil verenigingen ondersteunen om de juiste weg te vinden.

Druk bezochte bijeenkomst Sport & Duurzaamheid PvdA Drenthe

Druk bezochte bijeenkomst Sport & Duurzaamheid PvdA Drenthe

Binnenkort volgen soortgelijke bijeenkomsten voor de andere Drentse gemeenten. De volgende bijeenkomst is 15 januari 2015 bij Achilles 1894 in Assen voor verenigingen in de gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo. Een week later volgt een bijeenkomst voor verenigingen in Hoogeveen, Midden-Drenthe en Coevorden. Tot slot zal op 29 januari een bijeenkomst worden gehouden bij Old Forward in Wilhelminaoord voor verenigingen in Westerveld, Meppel en De Wolden.

Peter Zwiers

Peter Zwiers

Mooiste plek in Drenthe? Ik ben een echte veenkoloniaal en vind het natuurgebied Exloerkijl fantastisch, maar ik kan al hardlopend ook genieten van de heidegebieden en de leuke brinkdorpen. Word blij van… Mensen die coöperatief bezig zijn om hun eigen omgeving mooier te maken. Samen maken we Drenthe! In de politiek beland door? Een echte

Meer over Peter Zwiers