Door Anneke Lubbers op 12 december 2014

PvdA Statenfractie bracht werkbezoek aan Waterlaboratorium Glimmen

Op woensdag 10 december organiseerde de PvdA Statenfractie Drenthe een werkbezoek aan het Water Laboratorium Noord te Glimmen; net over de provinciegrens, maar gelegen aan de Drentsche Aa. Het thema van de bijeenkomst was: Samen werken aan waterkwaliteit.
Het thema was gekozen met het oog op de komende Waterschapsverkiezingen en Statenverkiezingen volgend jaar maart en er waren behoorlijk veel Statenleden, gemeenteraadsleden en waterschapsbestuurders van de omringende waterschappen aanwezig.

Zij konden luisteren naar een aantal inleidingen:
Hilde Prummel (directeur Waterlaboratorium Noord) vertelde over de werkzaamheden van het Waterlaboratorium (onderzoek en advies voor drink -, industrie – en afvalwater), voor welke klanten zij onderzoek doen (o.a. Heineken) en met welke partners ze samenwerken.

Karst Jan Hoogsteen (directeur Waterleidingmaatschappij Drenthe) nam ons even mee terug in de tijd en liet de ontstaansgeschiedenis zien van de WMD en vertelde welke rol de WMD heeft in de waterketen.

Henk Boldewijn (lid Algemeen Bestuur Waterschap Noorderzijlvest) vertelde over het project “Droge Voeten tot 2050” en over de werkzaamheden van het waterschap Noorderzijlvest. Dit waterschap ligt voornamelijk in de provincie Groningen, met een kleine uitloper in Friesland en een nog behoorlijk deel in Drenthe.
Aan het eind van de middag nam Hilde Prummel de aanwezigen mee voor een rondleiding door het Waterlab. Het was een boeiende middag met een geanimeerd gezelschap.

Anneke Lubbers

Anneke Lubbers

Nieuwe Rijksweg 33 9481 AP Vries

Meer over Anneke Lubbers