Door op 7 mei 2014

PvdA wil opnieuw overleg over opties N34 Emmen Noord en Klijndijk

De statenfractie van de PvdA wil dat de opties Emmen Noord en Klijndijk opnieuw worden bekeken. Statenlid Jan Slagter deed dit verzoek in de statencommissie omgevingsbeleid. De fractie wil dat de gedeputeerde in gesprek gaat met de wethouders in Emmen en Coevorden om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Voor de PvdA is het belangrijk dat de veiligheid op de N34 toeneemt. Daarvoor zal een ongelijkvloerse kruising aangelegd moeten worden. De discussie loopt al langere tijd of dit Emmen Noord of Klijndijk moet zijn. Tijdens de statencommissie waren er meerdere insprekers die pleitten voor aanpassing van de huidige afrit Emmen Noord. De PvdA vindt draagvlak belangrijk en heeft daarom het verzoek gedaan om opnieuw in overleg te gaan.

De gedeputeerde heeft in de beantwoording aangegeven dit te willen doen. Naast de PvdA zijn er meer partijen die vinden dat het overleg opnieuw opgestart moet worden. Binnenkort zullen de uitkomsten van deze gesprekken worden teruggekoppeld aan de statencommissie.