Door Ida Gerda Emmens op 5 maart 2014

Rode Taart naar werkgroep Maluku Hoogeveen

De Hoogeveense PvdA heeft een rode taart uitgereikt aan de werkgroep Maluku in Hoogeveen, die activiteiten organiseert voor de huidige en voormalige Molukse bewoners in en uit Hoogeveen. De leden van de werkgroep zijn al jaren actief binnen de Molukse gemeenschap in Hoogeveen, maar sinds het 50-jarig bestaan van de Molukse woonwijk in Hoogeveen in en uit Hoogeveen.

De leden van de werkgroep zijn al jaren actief binnen de Molukse gemeenschap in Hoogeveen, maar sinds het 50-jarig bestaan van de Molukse woonwijk in Hoogeveen in augustus 2012 is het een actieve werkgroep, Maluku Hoogeveen. Ze deden en doen hun activiteiten met hulp van onder andere de gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Het Oor, Smederijgroep Venesluis, Wozoco Ama Ina, de Molukse mannengroep Kaum Ama Ama, het Moluks Buurthuis, Hoogeveense sponsors en donateurs en uiteraard enthousiaste vrijwilligers. De activiteiten en feestelijkheden (voor jong en oud) vinden vaak in en rondom de Molukse wijk plaats en zijn (bijna altijd) gerelateerd aan de Molukse cultuur, normen en waarden. Het doel is om iets voor elkaar te betekenen in een open, eerlijke en transparante sfeer en omgeving met als kernwoord: samen.

De foto is genomen bij het Moluks monument middenin de Molukse woonwijk in Hoogeveen. Het 3,5 meter hoge beeld laat een Molukse soldaat met zijn vrouw en hun kind zien, gedragen door de hand van God, op een kruidnagel (deze groeit van oorsprong op de Molukken en was in de 16e eeuw belangrijke handelswaar van de VOC). Het monument staat symbool voor Molukse families die begin jaren vijftig naar Nederland kwamen.

Op de foto vlnr: Gita Lopulisa, Delailah de Lima en Melanie Tanger-Tuasuun van de werkgroep Maluku, en raadslid Ida Gerda Emmens.

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens

Ida Gerda Emmens De Waring 31 7908 LG Hoogeveen E-mail: igemmens@kpnmail.nl

Meer over Ida Gerda Emmens