Songfestival 2020: een mooie kans om Drenthe te promoten

Door Janny Roggen op 19 december 2019

De fractie van GroenLinks diende bij de Statenvergadering van woensdag 18 december een motie in om de provincie Drenthe bij het Songfestival van 2020 – dat plaatsvindt in Nederland – onder de aandacht te brengen. Ook het feit dat de sport veel aandacht krijgt in Drenthe, kan daarbij worden belicht. Een goed initiatief, vindt onze Statenfractie. Hier de bijdrage van ons Statenlid Janny Roggen.

‘Het is eens een keer iets anders dat we te zien krijgen tijdens het Eurovisie Songfestival 2020. Geen reclamecampagne in de traditionele zin voor Nederland in die korte introductiefilmpjes van en met de 41 deelnemende artiesten. Maar de mensen in Nederland gaan nu in die filmpjes hun verhalen vertellen. De organisatie wil zo de verscheidenheid, de positiviteit en de verbindende kracht die past bij onze cultuur en mensen in beeld brengen.

Zij roept geïnteresseerden op om zich op korte termijn te melden. Wij vinden dat deze artiesten in Drenthe van harte welkom zijn om die filmpjes op te nemen. Keuze genoeg aan items. Drenthe heeft veel te bieden. Zoals bijvoorbeeld FC Emmen, de VAM-berg, Aol Gloep,  Veenhuizen, het TT Circuit en noem maar meer op. Aansluiten bij het predicaat “Beste sportregio van Europa” en de eerste regenboogprovincie ligt daarbij ook wat ons betreft voor de hand. Wij zullen dan ook van harte voor deze motie stemmen.

Sport Drenthe en Marketing Drenthe wensen wij alvast veel creativiteit en plezier toe en hopen dat de 180 miljoen tv kijkers tijdens het Eurovisie Songfestival het resultaat kunnen zien. Wij zien er naar uit. Het voorstel krijgt van ons douze points!’

Lees hier het artikel op RTV Drenthe.

Janny Roggen

Janny Roggen

Mooiste plek in Drenthe? Mijn tuin. Word blij van… De zon. In de politiek beland door? Mijn oma Jantje en Jacques Wallage. Morgen invoeren! Vrede op aarde. Mijn favoriete artiest Bert Visscher. Eerlijke politiek is… Alleen maar beloftes doen die je kunt waarmaken. Lekkerste eten? Risotto en asperges. Mijn politieke voorbeeld is…. Hedy d’Ancona. Politieke

Meer over Janny Roggen