Veel steun voor PvdA-motie salderingsregeling

Door Peter Zwiers op 3 oktober 2018

Een mooi resultaat in de vergadering van Provinciale Staten vanmiddag: de motie van ons Statenlid Peter Zwiers krijgt veel steun. Hij roept, samen met een groot aantal andere fracties, het College van Gedeputeerde Staten op om in gesprek te gaan met minister Wiebes (EZK). Deze wil de ‘salderingsregeling’ in 2020 afschaffen, waarmee eigenaren van zonnepanelen hun energieverbruik kunnen wegstrepen tegen de opbrengst van hun panelen. Voor sportclubs en dorpshuizen is dat erg nadelig, omdat zij juist in de (zonnige) zomermaanden gesloten zijn. Sportclubs kunnen bij het vervallen van de salderingsregeling de opgewekte zonde-energie bijvoorbeeld niet voor de veldverlichting gebruiken. De exploitatie van sportverenigingen en dorpshuizen wordt hierdoor onder druk gezet. In een tijd waarin Drenthe juist voorop loopt in het verduurzamen van dit soort voorzieningen is dit voornemen van het Kabinet een slechte zaak.

Gedeputeerde Stelpstra herkent het probleem en gaat de motie met verve uitvoeren, zo gaf hij aan. Overigens is de afschaffing van de salderingsregeling nog niet een feit; het is een voornemen van het Kabinet. Inmiddels heeft ook de PvdA-fractie in de Tweede Kamer hierover vragen gesteld. 

Lees hier het artikel van RTV Drenthe over de motie.

 

Peter Zwiers

Peter Zwiers

Mooiste plek in Drenthe? Ik ben een echte veenkoloniaal en vind het natuurgebied Exloerkijl fantastisch, maar ik kan al hardlopend ook genieten van de heidegebieden en de leuke brinkdorpen. Word blij van… Mensen die coöperatief bezig zijn om hun eigen omgeving mooier te maken. Samen maken we Drenthe! In de politiek beland door? Een echte

Meer over Peter Zwiers