Streekproducten

We gaan van globaal naar lokaal, zeker wat ons eten betreft. Door de voedselschandalen en de commercie wordt de herkomst van ons voedsel steeds minder transparant. Een steeds grotere groep mensen wil van bron tot mond weten wie er allemaal bij de bereiding van hun eten is betrokken.
Streekproducten - cc René Wouters

Foto: René Wouters (cc)

Eerlijk geproduceerde Drentse producten moeten hier de oplossing bieden. Daarnaast moet Uit Drenthe een waarborg voor kwaliteit worden, gekoppeld aan de bekende eigenschappen van Drenthe: natuurlijk, eerlijk, rustig, aards, goed gemaakt.

Servicepunt 

“Made in Drenthe” moet een begrip worden. Kiosken komen op bekende toeristische plaatsen waar nog geen faciliteiten aanwezig zijn, in samenwerking met toeristische partijen. Een kiosk is een markant en herkenbaar vormgegeven duurzaam gebouwd servicepunt passend in de omgeving, waar de volgende service wordt verleend: gratis oplaadstation e-bikes, betaald hygiënisch toilet, gratis drinkwater, gratis leengereedschap, handfietspomp etc. Daarnaast worden er streekproducten verkocht. Streekproducten worden gestimuleerd in Drenthe, dat kan bijvoorbeeld via een kookprogramma.

Speerpunten: 

  • Local Food: Eerlijk geproduceerde Drentse producten moeten de oplossing bieden. Daarnaast moet “Uit Drenthe” een kwaliteitswaarmerk worden, gekoppeld aan de bekende eigenschappen van Drenthe: Natuurlijk, eerlijk, rustig, aards, goed gemaakt.
  • Recreatieve servicestations Drenthe maakt werk van duurzame recreatie en toerisme. Er wordt in Drenthe een netwerk van toeristische servicepunten gerealiseerd. Deze servicepunten worden gesitueerd op aantrekkelijke toeristische knooppunten.

PvdA Drenthe Verkiezingsprogramma 2015-2019, pag 15