Gedeputeerde

Cees Bijl

Financiën, Verkeer en vervoer, Wegen en vaarwegen, Cultuur en evenementen, Arbeidsmarkt en onderwijs, WMD (aandeelhouder), GAE (aandeelhouder), Archief, 1e loco-commissaris van de Koning
Cees Bijl

Over Cees Bijl

Mooiste plek in Drenthe?

Onze eigen tuin, lekker ontspannen door met mijn handen te werken en zo het hoofd leeg te maken en in de namiddag lekker op het terras genieten van de zon!

Word blij van…

Bouwkranen. Voor mij een symboliek van bedrijvigheid en hopelijk bouwen die kranen aan betaalbare woningen die energieneutraal zijn.

In de politiek beland door?

Geïnteresseerd geraakt door mijn ouders. Mijn vader was erg actief in de vakbeweging en mijn moeder was een echte Joop den Uyl-fan.

Morgen invoeren!
Gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 18 jaar en ouderen boven de 70 zou een goede zaak zijn om de mobiliteit van deze groepen te vergroten.

Mijn favoriete artiest

Daniël Lohues. Hij koppelt absolute kwaliteit aan het gebruik van het Drents op een manier die terecht in heel Nederland wordt gewaardeerd.

Eerlijke politiek is…

Het toegankelijk maken van huisvesting,  een baan, onderwijs, zorg en mobiliteit voor iedereen – ongeacht waar je wieg heeft gestaan.

Lekkerste eten?

Zonder enige twijfel is dikke snert waar de lepel rechtop in kan staan mijn meest favoriete eten. Het hele jaar door en je mag me er ‘s nachts voor wakker maken.

Mijn politieke voorbeeld is….

Marcus Bakker van de CPN en oud minister Wim Duisenberg. Marcus Bakker kon geweldige redevoeringen met begrijpelijke taal uit het blote hoofd houden en Wim Duisenberg moest sociaal beleid op een financieel verantwoorde manier mogelijk maken.

Politieke droom?

Je moet durven te dromen ook al komen ze zelden uit. Maar wat zou het mooi zijn wanneer iedereen in drenthe die wil werken een baan heeft.