Commissielid FCBE

Fenneke Mensen

Economie, Communicatie, Noordelijke Rekenkamer, voorzitter sectie FCBE
Fenneke Mensen

Over Fenneke Mensen

Mooiste plek in Drenthe?

Het Bargerveen.

Word blij van…

Met mijn gezin lekker met de caravan op pad. Tijd voor leuke dingen, lekker niets doen, genieten van elkaar.

In de politiek beland door?

Op het moment dat Wouter Bos de stekker uit het 4de kabinet Balkenende trok, was ik blij. Er moest een andere wind gaan waaien en ik wilde meehelpen die te verwezenlijken. Ik heb mij diezelfde avond nog aangemeld bij de PvdA en daarna vrij snel de Rosa leergang gevolgd om ook echt te weten wat de PvdA is en hoe ik binnen die mooie club een zinvolle bijdrage kon leveren.

Morgen invoeren!

Het basisinkomen. Het hebben van geen of te weinig inkomen is iets wat iedereen kan overkomen en wat een grote stempel drukt op je hele leven. Alle energie die er is, gaat op aan overleven. Over oplossingen nadenken voor de lange termijn heb je absoluut geen energie meer over. Dit probleem wordt oplost door het basisinkomen. Daarnaast is het een goede wijze van beloning voor al die honderdduizenden mensen in Nederland die onbetaalde arbeid verrichten waar onze samenleving mooier van wordt.

Mijn favoriete artiest

Ik heb niet echt 1 favoriete artiest. Ik was puber in de jaren ’80. Die tijd heeft mijn muzieksmaak wel erg gevormd. Daarnaast ben ik opgegroeid met harmonie en fanfaremuziek. Als muzikant en dirigent in diverse orkesten in Groningen en Friesland is dat een hele belangrijke muziekstroming voor mij geweest. Tot slot vind ik streektaal muzikanten zoals Daniel Lohues, Erwin de Vries en Marlène Bakker ook geweldig. Die geven mij het gevoel van thuis komen en rust.

Eerlijke politiek is…

Luisteren naar mensen, samen beleid maken en het dan ook zo uitvoeren. Dit alles binnen de kaders van wetgeving en ander beleid. Er wordt nu nog te veel beleid gemaakt op het provinciehuis/gemeentehuis. Er wordt dan voor de vorm een inspraakavond gehouden waar inwoners nog een punt of een komma kunnen veranderen en de politiek zegt dan dat de inwoners zijn gehoord. Dat is niet hoe ik het voor ogen zie. Je kunt samen met inwoners/maatschappelijke partijen beleid maken van letter 1 tot aan het slot. Het proces duurt aan de voorkant hoogstwaarschijnlijk langer, maar de kans dat je draagvlak hebt voor beleid is vele malen groter, waardoor je aan de achterkant winst behaald in de bezwaarprocedure. Uiteindelijk ben je sneller klaar en komt er ook een meer gedragen en afgewogen beleid uit.

Lekkerste eten?

Een hele avond allerlei lekkere kleine hapjes eten in een restaurant.

Mijn politieke voorbeeld is….

Landelijk is dat Ahmed Aboutaleb. Iemand die de mens ziet in zijn stad en vooral ook een goed redenaar is. In Emmen is oud wethouder Ton Sleeking een voorbeeld voor mij. Ook iemand die de mens zag in Emmen en die veel heeft betekend voor bewonersparticipatie in Emmen. Hij beschikte als wethouder over een enorme dossierkennis.

Politieke droom?

In mijn politieke droom zijn alle partijen opgeheven. Er zijn nog een soort van stromingen op basis van politieke standpunten. (soort van links en rechts). Maar er zijn geen aparte partijen meer voor moslims, christenen, dierenliefhebbers, arbeiders, directeuren, homo’s, hetero’s. Al deze verschillen zijn opgeheven. Iedereen accepteert iedereen zoals hij is. Discussies gaan echt alleen over inhoud.