Lid DB Noorderzijlvest

Herman Beerda

Herman Beerda

Over Herman Beerda

Mooiste plek in het stroomgebied?   

Het Oostervoortsche diep, de Onlanden, maar ook het Wad vind ik mooie plekken om te zijn. Even uitwaaien in Noorderpolderzijl vind ik geweldig.

Word blij van… 

Contacten met mensen die inspireren. En dat kan van alles zijn: van een oudere die nog vogeltjes bekijkt in de natuur, tot jongeren die hun best doen om hun toekomst vorm te geven.

In de politiek beland door?   

Kabinet Den Uyl en de afkomst uit een rood nest. En de constatering dat het nog steeds eerlijker kan, hier en zeker in de rest van de wereld.

Morgen invoeren!

Alle basisonderwijs onder de hoede van de overheid, met daarbinnen ruimte voor tal van opvattingen, religieus en ideologisch. En terugdraaien van marktwerking in de zorg, want dat werkt niet.

Mijn favoriete artiest is:    

Nog steeds The Beatles, hebben echt geweldige muziek gemaakt. Ga dan ook als het kan naar The Analogues, die hun muziek perfect uitvoeren.

Eerlijke politiek is…

Nog steeds eerlijke verdeling van kennis, macht en inkomen.

Lekkerste eten?  

Italiaans.

Mijn politieke voorbeeld is…. 

Jan Schaefer, van banketbakker tot wethouder en wat voor één….

Politieke droom?   

Stoppen met gekissebis, populisme en geschreeuw: terugkeer van vertrouwen in de politiek en dan vooral de sociaaldemocratie, onder het motto dat we het met elkaar, jong, oud, zwart, wit, gelovig of niet, moeten doen en de PvdA daarin de verbindende rol gaat spelen.