Willeke Hoiting, Gieten

 

 

Mooiste plek in Drenthe?

Drenthe is uiteraard een hele mooie provincie en 1 plek aangeven als mooiste plek, dat is eigenlijk onmogelijk. Ik vind gebieden in Drenthe mooi waar ik samen met mijn honden vrij mag genieten van de natuur, de rust, de ruimte. Gelukkig zijn er meerdere plekken in onze provincie waar dat kan. Een plek waar ik ook graag kom is het Rensenpark in Emmen, de oude dierentuin en stiekem blijf ik het toch het Mensenpark noemen. Samen met mijn nichtje van nu 11 jaar, ga ik zeker 1 keer per jaar op zoek in het Rensenpark naar de aapjes die niet mee zijn verhuist of terug zijn gekomen 🙂 .

Word blij van…

Positivisme, mensen die een droom proberen waar te maken, sporters die door blijven gaan, doorzetten, daar waar anderen allang waren gestopt, maar ook blij van kleine dingen, een kind die vol verwondering de wereld leert kennen, mensen die elkaar belangeloos helpen, een vroege wandeling met mijn honden en de vrolijkheid van mijn viervoeters bij het snuffelen in het bos.

In de politiek beland door?

Waarom ik politiek actief ben geworden, niet door het nest waar ik uit kom, niet door mijn directe omgeving, meer door een reeks aan toevalligheden, waardoor ik in aanraking kwam met een voor mij onbekende wereld. Ik ben opgegroeid in een klein dorp in de veenkoloniën, mijn ouders hadden een boerenbedrijf. Ik vond het als kind “gemeen” dat mijn ouders zo hard moesten werken en daar niet voor beloond leken te worden, oneerlijkheid en ongelijkheid is wel een drijfveer voor mijn politieke ambitie. Aan de kant staan en zeggen wat er anders kan, dat kunnen we allemaal, 17 miljoen Nederlanders, waarvan bijna 500.000 Drenten, hebben allemaal een mening. Iets doen met mijn mening, niet aan de kant blijven staan, dat heeft er toe geleid dat ik mij al enkele jaren inzet voor de PvdA, in de coulissen, maar niet onzichtbaar in resultaten!

Morgen invoeren!

Toegankelijke zorg voor iedereen!

Mijn favoriete artiest

Phil Collins. Twee jaar geleden heb ik een concert van hem mogen beleven in Parijs, wat een zanger, wat een artiest, kippenvel all over. En zijn teksten geven mij ook inspiratie, ik zelf heb de sleutel voor mijn eigen toekomst, geen belemmeringen, geen angsten…

Dance into the light…

There’ll be no more hiding in shadows of fear

There’ll be no more chains to hold you

The future is yours – you hold the key

And there are no walls with freedom

Eerlijke politiek is…

Oprechtheid! Niet beloven voor de camera’s en dan in de achterkamers wat anders doen. Eerlijk zijn en blijven ook als je als politicus, of juist als je als politicus veranderd van mening en of inzicht, wees eerlijk en open!

Lekkerste eten?

Tja… dat is niet zo heel lastig, ook al hou ik wel van nieuwe dingen, qua eten ben ik misschien best wel conservatief. Op vakantie of als we uit eten gaan, bestel ik altijd schnitzel met patat en wanneer er op de toetjeskaart een cheesecake staat… dan houd ik daar zeker een plekje voor vrij. Cheesecake mag ik ook graag zelf maken, waarbij ik graag experimenteer met de bodem en de laagjes, karamel, beetje zout, frambozen…mmmm

Mijn politieke voorbeeld is….

Wouter Bos. Toegankelijk, open, transparant. Hij laat zien dat emoties er mogen zijn, politiek is geen wereld van harde feiten, emoties, betrokkenheid bij wat je doet, doet er toe. Iedereen doet er toe. Zijn boosheid over de oneerlijkheid van het lot, zijn ambitie en energie om daar iets aan te doen en daarbij wel in contact te blijven met de maatschappij, niet vanaf een ivoren toren, maar daadwerkelijk in contact met de inwoners van Nederland.

Politieke droom?

Ik wil opkomen voor de mensen die hun eigen stem even kwijt zijn, een politiek klimaat in verbinding met juist die groep, de mensen waar ik het voor doe. Ik droom van een provincie waar we in verbinding komen, zijn en blijven met elkaar. Met respect voor elkaars verschillen, luisterend naar elkaars woorden en gedachten. Dit klinkt abstract, maar vertel mij wat jij wil en wij gaan samen op zoek naar de mogelijkheden in Drenthe! Zeker in Drenthe!