Gloort er hoop voor een snelbus tussen Hoogeveen en Emmen?

3 juli 2024

Ondernemend Hoogeveen en Emmen zijn van plan de snelbus tussen Emmen en Hoogeveen nieuw leven in te blazen. Dit is de PvdA uit het hart gegrepen.

Enkele jaren geleden heeft de fractie hier ook voorstellen voor gedaan, maar door de Coronapandemie zijn die helaas niet tot uitvoering gebracht.
Met de geboorte van een nieuw kabinet, dat zegt het openbaar vervoer een warm hart toe te dragen, liggen er ongetwijfeld kansen voor extra financiering vanuit het Rijk.

De fractie van de PvdA heeft het College van Drenthe dan ook gevraagd of ze bereid zijn de bus te pakken naar Den Haag om bij de nieuwe landelijke coalitie af te tasten in hoeverre er extra geld beschikbaar is om de snelbus te realiseren tussen deze belangrijke economische centra Hoogeveen en Emmen.

Gelukkig kon het College ons laten weten dat ze ten alle tijde bereid zijn de bus naar Den Haag te pakken teneinde op te komen voor het belang van Drenthe. De huidige OV dienstregeling zal voortgezet worden, maar indien het financieel haalbaar is komt er voor 2025 een pluspakket. Het OV bureau beslist hier eind september over. Als het financieel verantwoord is het pluspakket uit te voeren is dit een eerste stap naar een sneldienst Emmen-Hoogeveen.

Wij zijn hoopvol en wachten in spanning af.

Lees ook: Politiek wil proef met snelbus tussen Hoogeveen en Emmen – RTV Drenthe

Foto: © Novum/Persbureau Meter