Een terugblik op de vergadering van PS van 7 oktober

16 oktober 2020

De vergadering van Provinciale Staten van 7 oktober was een bijzondere. Voor een deel lijfelijk en met een beperkt gezelschap (overdag), voor een deel digitaal (met alle statenleden present). Er werden maar liefst 14 moties en amendementen door de diverse partijen ingediend. Die haalden het lang niet allemaal. Onze motie over de rol van woningcorporaties bij het duurzamer maken van voormalige huurwoningen wel.

Motie verduurzaming voormalige huurwoningen

Onze fractie diende een motie in om erbij het Rijk op aan te dringen dat er oplossingen komen voor het verduurzamen van voormalige sociale huurwoningen. Op die manier kunnen woningcorporaties meedoen in initiatieven waarbij zowel particuliere woningen als corporatiewoningen in één keer worden aangepakt. De Woningwet moet hierop worden aangepast. De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen.

Lees hier het artikel van RTV Drenthe over deze problematiek.

Nieuwe werkwijze vergaderen 

Inmiddels is de situatie dus al weer gewijzigd: het Drents Parlement gaat met ingang van 21 oktober weer digitaal vergaderen, zowel in de Statencommissies als met de vergadering van Provinciale Staten. Ze zijn online te volgen op www.drentsparlement.nl.

[Beeld door Alina Kuptsova via Pixabay]