5 maart 2015, om 14:00, Toegangspoort aan de Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte (aan de N353) | Toegangspoort aan de Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte (aan de N353)

Werkbezoek toegangspoort Holtingerveld

8521786700_48cebb7075_zDe Toegangspoort Holtingerveld, een paar jaar geleden aangelegd, moet een toeristische trekpleister worden. Maar de ontwikkeling daartoe stokt. Op 5 maart brengen de Drentse gedeputeerden Rein Munniksma en Ard van der Tuuk een werkbezoek aan de Toegangspoort. Ook enkele kandidaat-Statenleden uit Zuidwest-Drenthe zullen hierbij aanwezig zijn.

Zij willen met verschillende mensen en instanties bespreken hoe de Toegangspoort en het gebied daarachter op korte termijn aantrekkelijker en gastvrijer gemaakt kunnen worden. Zodat veel meer mensen kunnen genieten van dit in meerdere opzichten bijzondere natuurgebied bij Havelte. Met maatregelen die wellicht voor een deel ook in andere natuurgebieden in Drenthe uitkomst kunnen bieden.
Het initiatief voor dit werkbezoek is uitgegaan van de fracties van de PvdA in Provinciale Staten en in de Gemeenteraad van Westerveld. Zij willen graag een snelle ontwikkeling van de Toegangspoort.
Wij nodigen u graag uit deel te nemen aan de gesprekken tijdens dit werkbezoek op 5 maart. Het begint om 14.00 uur bij de Toegangspoort aan de Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte (aan de N353). Een onderdeel van het werkbezoek is – wanneer het weer het toelaat – een korte wandeling door het gebied.
Het programma voor deze middag kunt u in de loop van komende week tegemoet zien.