Door op 13 maart 2015

Bert Koenders en Kati Piri naar Assen

Europarlementarier Kati Piri en minister Bert Koenders  komen op respectievelijk vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart naar Assen.

Beide bezoeken programmaonderdelen van de driedaagse, internationale mensenrechten manifestatie “Europa’s rafelende randen”. Centraal daarin staan acht jonge vrouwen die zich in landen aan de randen van Europa inzetten voor mensenrechten: Litouwen, Rusland, Oekraine, De Krim, Griekenland, Armenie, Midden-Oosten en Polen.

Kati Piri is aanwezig op vrijdag, 13 maart tussen 13.00 en 15.30 uur in cafe Samalas, op de hoogste verdieping van warenhuis Vanderveen. Ze leidt de workshop met de prominente mensenrechtenactiviste Olexandra Matviichuck uit Kiev, Nara Nariman uit De Krim en Elena Shakova uit Sint Petersburg.  De ontwikkelingen in Rusland en Oekraine staan daarin centraal.  Andere workshops gaan over het Midden-Oosten, over discriminatie in Litouwen en Armenie en over de crisis in Griekenland.

Naast Kati geven ook lijsttrekker Ard van der Tuuk en ons Drents kamerlid Agnes Wolbert act de presence.

Bert Koenders is onze gast op zaterdag 14 maart van 17.00 tot 17.45 in De Nieuwe Kolk. Hij gaat in gesprek met de acht mensenrechtenactivistes. Uiteraard is publiek welkom, het is een mooie kans Bert Koenders over de grote, internationale ontwikkelingen te horen. ’s Avonds van 18.45 tot 19.30 is Koenders in het ontmoetingscentrum in de  Molukse Wijk voor een politiek café.  Het accent ligt op ontwikkelingen elders in de wereld. Iedereen is ook daar van harte welkom.