In memoriam Albert Huizing

22 februari 2024

Na een periode van afnemende gezondheid is Albert op 13 februari 2024 overleden in de leeftijd van 81 jaar.

Albert was een overtuigd sociaaldemocraat met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij heeft vele jaren een grote bijdrage geleverd aan de sociaaldemocratie in Drenthe.
Vanaf 2004 tot april 2015 was hij Statenlid in de provincie Drenthe. Hij werd door zijn manier van optreden in de Staten zeer gewaardeerd. Hij was lange tijd voorzitter van een Statencommissie en daarmee ook vervanger van de Commissaris van de Koningin tijdens Statenvergaderingen.

Als Statenlid en zeker ook daarna was hij altijd op pad om op te komen voor zijn idealen. Dat deed hij het liefst samen met anderen. Hij verstond als geen ander de kunst van samenwerken.
Hij had speciale aandacht voor ouderen en voor mensen met een beperking. ‘Iedereen doet mee’ waren voor hem niet alleen maar woorden. Hij was voorzitter van de Werkgroep Ouderenbeleid Drenthe PvdA en van de Seniorenraad in Emmen. Als lid van de PvdA-Werkgroep Toegankelijkheid Drenthe heeft hij sterk gepleit voor het opheffen van de belemmeringen die mensen met een beperking ondervinden in het dagelijks leven.

In onze partij was hij vele jaren lid van het Gewestelijk Bestuur en van het afdelingsbestuur van Emmen.
Rechtvaardigheid en waardigheid jegens de medemens vond hij erg belangrijk. Dat uitte zich ook in zijn wijze van optreden: zachtaardig, innemend en bedachtzaam. Hij had zelden haast, waardoor iedereen de ruimte kreeg om haar of zijn mening naar voren te brengen. Met een kwinkslag of een anekdote kon hij ingewikkelde discussies vaak tot een goed einde brengen.

Zijn ziekte weerhield hem er niet van om zo lang mogelijk actief en betrokken te blijven bij het politieke gebeuren.

De PvdA verliest in hem een warme, vriendelijke en bekwame partijgenoot die zeer zal worden gemist.