PvdA blij met extra geld popcultuur

Door Rudolf Bosch op 10 mei 2018

De PvdA-statenfractie is verheugd over het feit dat onze gedeputeerde Cees Bijl de popcultuur in Drenthe een extra impuls geeft. De provincie stelt een ton extra beschikbaar, die vooral bedoeld is om muzikaal talent uit de provincie de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Een van de projecten die hiermee verder ontwikkeld kan worden is het Mobiel Productielab Drenthe, dat door Kunst&Cultuur Drenthe in het leven is geroepen om jong talent de kans te geven met bekende artiesten samen te werken.

Ons statenlid Rudolf Bosch heeft zich al meermaals hard gemaakt voor het stimuleren van de popcultuur in Drenthe, onder meer door aandacht te vragen voor de positie van poppodia en de popcultuur in Drenthe.

Rudolf Bosch: “Het is van groot belang dat we cultuur ook voor jongeren toegankelijk houden. Muzikaal talent krijgt hiermee de ruimte om te groeien, en krijgt bovendien een podium om  zichzelf te presenteren. Bovendien brengen cultuurprojecten reuring in Drenthe en het mooiste van alles: cultuur maakt gewoon gelukkig! Daarom ben ik blij dat deze extra impuls voor de popcultuur er is gekomen.”

Rudolf Bosch

Rudolf Bosch

Mooiste plek in Drenthe? Thuis… en natuurlijk het Dwingelderveld! Word blij van… Mijn gezin, mooie muziek, een goed boek, een warme zomerdag in onze eigen tuin, voorbeelden dat de wereld minder individualistisch, hard en kil is dan we soms denken, een discussie op goede, inhoudelijke argumenten. In de politiek beland door? Het idee dat idealen

Meer over Rudolf Bosch