6 maart 2015

PvdA vraagt aandacht voor afname werkgelegenheid Zuidoost-Drenthe

Op maandag 9 maart 2015 brengt Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op uitnodiging van de PvdA een werkbezoek aan Emmen. De aanleiding het bezoek is de afname van de werkgelegenheid in deze regio en het effect van de invoering van de Participatiewet.

Praktijkschool

Van 15.30u tot 16.30u bezoekt Klijnsma de Eerlijk Drenthe Pro-Vakschool. Leerlingen kunnen hier praktijkervaring op doen via de verkoop van streekproducten. Biologische boeren uit de omgeving beleveren de winkel met gezonde groenten en vlees. De praktijkschool Pro-Emmen is de eerste Drentse school die haar leerlingen op deze manier praktijkervaring laat opdoen.

’s Avonds bezoekt de staatssecretaris het Werkplein Zuid-Oost Drenthe. Het gesprek gaat hier om de ontwikkelingen rond de werkgelegenheid in de regio. Daarnaast lanceert de PvdA Drenthe een buddy project. Vijftien PvdA-ers met een ruime maatschappelijke ervaring en groot netwerk zullen als coach gaan fungeren om vijftien werkzoekenden aan het werk te helpen. “Een baangarantie valt natuurlijk niet te geven, maar gaan wel ons stinkende best doen”, aldus initiatiefnemer Eric Rougoor. “Werkeloosheid is één van de grote problemen van deze tijd. Goed beleid is essentieel, maar we willen ook onze persoonlijke betrokkenheid laten zien.” Lijsttrekker Ard van der Tuuk zal ook als buddy optreden. Zijn inzet en kwaliteiten staan borg voor een gedegen aanpak van het project.

Debat werkgelegenheid

Tijdens een politiek café gaat Staatssecretaris Jetta Klijnsma in debat over de participatie en werkgelegenheid. Ze doet dit met de wethouders uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen en direct betrokkenen uit de sociale sector in Zuidoost Drenthe. Joop Einhaus (directeur Buurtsupport Emmen) zal het initiatief toelichten voor het oprichten van een Sociaal Uitzendbureau in samenwerking met o.a. de gemeente Emmen.

Het debat vindt plaats onder leiding van Jan Edzes directeur EMCO-groep Emmen.

De zaal is open vanaf 19:30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom.

JettaKlijnsma  iedere werkloze is er één te veel