12 januari 2015

PvdA Drenthe wil sportverenigingen helpen naar lagere energielasten

De PvdA in Drenthe wil de komende tijd sportverenigingen helpen om te komen tot lagere energielasten. Statenlid Peter Zwiers heeft het initiatief genomen om met duurzame maatregelen tot dit resultaat te komen. Steeds meer verenigingen kampen met hoge energielasten die bijna niet op te brengen zijn. Dat zet het voortbestaan van verenigingen onder druk. De PvdA denkt dat de energielasten lager kunnen en wil daarin de verenigingen steunen.

Bijeenkomst in Assen 15 januari
Op donderdag 15 januari wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor sportverenigingen in de gemeenten Assen, Tynaarlo en Noordenveld. Tijdens deze bijeenkomst zal voetbalvereniging Achilles 1894 vertellen hoe zij het hebben aangepakt. Deze vereniging is ondertussen grotendeels duurzaam, waarbij ze maandelijks aanzienlijk besparen op hun energierekening. Vervolgens zal Sport Drenthe haar rol in het project presenteren. Ook zal de Natuur en Milieufederatie vertellen wat er mogelijk is. Tot slot zal de Drentse Energie Organisatie presenteren welke financiële mogelijkheden er zijn. Ook zullen vertegenwoordigers van de PvdA’s uit de verschillende gemeenten aanwezig zijn. Samen met de Statenfractie wordt gekeken wat nog meer nodig is om de verenigingen te kunnen helpen naar lagere energielasten. PvdA-gedeputeerde in Drenthe en portefeuillehouder Sport, Ard van der Tuuk, zal ook aanwezig zijn.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 15 januari vanaf 19.30 in de bestuurskamer van voetbalvereniging Achilles 1894 in Assen. Ondertussen hebben veel verenigingen een uitnodiging per e-mail ontvangen. Uiteraard kunnen ook verenigingen die nog geen uitnodiging hebben ontvangen zich aanmelden. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Peter Zwiers (peter_zwiers@kpnmail.nl). 22 januari wordt een soortgelijke bijeenkomst georganiseerd bij HZVV in Hoogeveen. Tot slot zal 29 januari bij Old Forward in Wilhelminaoord een bijeenkomst worden gehouden.