21 oktober 2013

Rode Taart voor 25-jarige samenwerking Hunebedcentrum en Wedeka

Borger- De PvdA Drenthe heeft samen met de PvdA Borger-Odoorn een Rode Taart uitgereikt aan het Hunebedcentrum en Wedeka. Reden hiervoor is de 25-jarige samenwerking tussen beide organisaties. Al een kwart eeuw werken er mensen van de Wedeka bij de toeristische trekpleister in Borger.

Goed voorbeeld 

Fractievoorzitter van de PvdA Borger-Odoorn, Henk Zwiep, reikte de taart uit. Dit in aanwezigheid van de Provinciale Statenleden Ruud Fokkens en Peter Zwiers en andere fractieleden van de PvdA Borger-Odoorn. Zij overhandigden de taart aan de directeur van het Hunebedcentrum, Hein Klompmaker, en adjunct-directeur van Wedeka, Jan Edzes. 

De PvdA Drenthe reikt periodiek een Rode Taart uit aan personen of organisaties waarvan zij vindt dat ze een voorbeeld zijn voor anderen. In tijden waarin er vooral aandacht wordt gegeven aan negatieve zaken, wil de PvdA ook de parels onder de aandacht brengen. De samenwerking tussen Hunebedcentrum en Wedeka is hiereen voorbeeld van.

Initiatieven

Wel zijn er zorgen bij de PvdA over de toekomst van de werkvoorzieningschappen in Drenthe en Groningen. De nieuwe participatiewet heeft grote gevolgen voor de regio. Onlangs heeft de PvdA Borger-Odoorn dan ook een brief gestuurd naar staatssecretaris Klijnsma met het verzoek om rekening te houden met de specifieke situatie in dit gebied. De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer heeft een motie ingediend met dit verzoek. Deze motie is breed aangenomen in de Tweede Kamer. Het is nu wachten hoe de staatssecretaris invulling gaat geven aan deze motie. De PvdA in de regio zal dit nauwlettend in de gaten blijven houden.