Door op 30 januari 2015

Samen maken we het verschil! Ten geleide bij ons verkiezingsprogramma

In december werd ik gekozen tot Drents politicus van het jaar. Nu ben ik natuurlijk hartstikke blij met het winnen van een prijs, maar vooral de reden waarom ik hem kreeg is mij veel waard. Het is namelijk erkenning voor mijn inzet als PvdA-politicus in de afgelopen jaren: enerzijds het op orde houden vande financiën, maar anderzijds ook het bouwen van bruggen. De Partij van de Arbeid is een doorbraakpartij: een partij die verschillen wil overbruggen, maar ook een partij die verantwoordelijkheid wil nemen. Die vooruitgang mogelijk wil maken voor iedereen. 

Een baan voor iedere Drent die kan werken
Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opvangen van de klappen van de crisis, aan het eerlijk verdelen van de lasten die we samen te dragen hadden. Ik heb gezien wat Drenthe te bieden heeft, hoe krachtig we zijn als we samen ergens de schouders onder zetten. Die constatering geeft enorm veel inspiratie en energie. Energie die ik graag inzet om er de komende vier jaar voor te zorgen dat Drenthe nog mooier wordt en de uitdagingen van de toekomst aankan. Juist nu de economische crisis zijn einde lijkt te naderen en de arbeidsmarkt weer in beweging lijkt te komen, is het belangrijk dat we als Drenten samen de boel bij elkaar houden. Iedereen moet kunnen profiteren van een aantrekkende economie en iedereen moet bij kunnen dragen aan de vooruitgang die we samen mogelijk maken. Jong en oud, lager en hoger opgeleid, arm en rijk. Ik sta voor het ideaal dat er een baan is voor iedere Drent die kan werken.

Samen is beter!
Tegelijkertijd is het belangrijk dat we als samenleving een moderne vorm van ‘naoberschap’ in ere houden. In Drenthe hebben we het goed met elkaar. Het is hier fijn wonen en prettig leven.

De gemiddelde Drent is gelukkig, leeft duurzamer dan de rest van Nederland en wil vooral dat we wat beter voor elkaar zorgen. De PvdA werkt eraan dat de kracht van dorpen, buurten en wijken behouden blijft en versterkt wordt. We houden voorzieningen in stand en we breiden ze uit. Denk hierbij aan dorpshuizen waar je terecht kunt voor zorg, maar ook om te werken als ZZP’er.

“Werk en toekomst”, zo heet het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid Drenthe. Een programma waarin eerlijk delen, werk en toekomst centraal staan. Een programma waar ik trots op ben en waar ik mij als lijsttrekker in de komende vier jaar keihard voor ga maken.

Samen kunnen we het verschil maken! Stem daarom op 18 maart op de PvdA Drenthe.

Wilt u meer lezen? Lees dan hier ons volledige verkiezingsprogramma!

Ard van der Tuuk
Lijsttrekker PvdA Drenthe