Wij zuken een neie veurzitter

21 februari 2022

Dit jaar is het 7 jaar geleden dat ik aantrad als voorzitter van de PvdA gewest Drenthe. Dit jaar is het ook zover dat ik ongeveer 40 jaar lang in allerlei functies actief ben geweest voor de PvdA. Hoewel ik altijd door de politiek geboeid zal blijven vind ik dat het moment is aangebroken om de politiek een minder groot deel van mijn leven te laten zijn. Daarom heb ik besloten te stoppen als voorzitter. Om een goede opvolging te regelen is tijd nodig, dus ik stop niet met onmiddellijke ingang. Uiterlijk in juni van dit jaar zal er een nieuwe voorzitter moeten zijn. Dat betekent dat de zoektocht naar een nieuwe voorzitter nu begint, zie de oproep van het bestuur hier onder.

Jacob Bruintjes(Voorzitter Gewestelijk Bestuur)

Wij zuken een neie veurzitter

De PvdA Drenthe zoekt een enthousiaste voorzitter, om vanuit inhoud en organisatie leiding te geven aan de taken van het gewestelijke bestuur.

De voorzitter fungeert als spreekbuis van het bestuur en heeft aantoonbaar verwantschap en ervaring met de sociaaldemocratie, is zichtbaar en verbindend zowel in het bestuur als daarbuiten, onderhoudt relaties in de partij en heeft oog voor ontwikkelingen in Drenthe en daarbuiten. De voorzitter zit vergaderingen op natuurlijke en effectieve wijze voor.

Werkzaamheden

Het huidige bestuur heeft 8 leden en houdt zich bezig met het organiseren van de Provinciale Statenverkiezingen; opstellen kandidatenlijst en verkiezingsprogramma en het organiseren van de verkiezingscampagne. Het gewestelijk bestuur onderhoudt goed contact met de Statenfractie. Dit om zaken af te stemmen maar ook om statenleden en gedeputeerden te volgen in hun functioneren. Het gewest ondersteunt desgevraagd ook de afdelingen.In de profielschets kun je meer over lezen over de bestuurstaken en de rol van de voorzitter.

Procedure

Een kleine selectiecommissie, bestaande uit  Wietze de Wind, Wil Kerstjens en Wim Boonstra gaat aan de slag om een voordracht voor het bestuur te maken. De ALV beslist voor de zomer over de benoeming. Gesprekken zijn voorzien in de maand april.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot eind maart melden bij Wietze de Wind  met een motivatiebrief en/of filmpje en cv via [email protected]  Bij dit adres kan men ook terecht voor meer informatie en vragen. Telefonisch kun je contact opnemenmet 06 8396 3472