Door op 31 maart 2015

10 jaar lid: PvdA-Statenleden in gesprek met tieners

Woensdagochtend 1 april brengen PvdA-Statenleden Peter Zwiers en Rudolf Bosch een bezoek aan OBJS De Vuurvogel in Assen. Zij gaan daar in gesprek met leerlingen uit groep 7/8 over politiek, over opgroeien en naar school gaan in Drenthe en hun ideeën over hoe de toekomst er uit zou moeten zien.

 

Zij doen dit mede ter gelegenheid van hun 10-jarig lidmaatschap van de partij: Zwiers (33) en Bosch (30) werden op exact dezelfde dag (30 maart 2005) lid van de PvdA, zonder elkaar overigens op dat moment te kennen. Pas vorig jaar kwamen ze elkaar via het netwerk Jong PvdA Drenthe tegen.

RudolfBoschPortret

Rudolf Bosch

Rudolf Bosch: “Peter en ik waren allebei jong toen we politiek actief werden. Na onze beëdiging als Statenleden afgelopen donderdag behoren we in de Provinciale Staten nog steeds tot de jongste leden. Door nu al het gesprek over politiek en maatschappij met de jeugd aan te gaan hopen we dat ook zij al vroeg politiek bewust worden. De jeugd heeft de toekomst zegt men wel vaker, maar die toekomst begint nu.”

De PvdA vindt goed onderwijs en de aanpak van de laaggeletterdheid in Drenthe van groot belang. Voor een vitaal en leefbaar Drenthe moeten ook toekomstige generaties de mogelijkheid hebben om een opleiding te volgen en hier werk te vinden dat daarbij aansluit, om zo een goed bestaan op te bouwen.